Ripple Kurs – Stay Xrp Värde Och Pris [2021]

Ripple Prisöversikt

Det aktuella priset på Ripple är EUR. Det har ändrats medEUR beneath de senaste 24 timmarna och XRP har en 24-timmars handelsvolym på EUR. Ripple nuvarande Kriptomat-rating är , med ett marknadsvärde på EUR. Den har ett cirkulerande utbud på .

Vad är det högsta priset på Ripple?

Prishistoria för Ripple visar att XRP har registerat ett högsta värde på .

Vad är det lägsta priset på Ripple?

Kriptomats information bekräftar att är det lägsta uppmäta värdet på Ripple.

Hur kan jag köpa Ripple?

The quickest, most convenient manner to make a purchase is to buy Ripple at Kriptomat.

Vad är det nuvarande priset på Ripple?

Ripple kan köpas direkt på Kriptomat. Det nuvarande priset är EUR.

Ripple är ett privat företag som byggt den globala digitala betalningsplattformen RippleNet för att koppla samman banker, betalningsleverantörer och börser. RippleNet bygger på XRP Ledger, en öppen källkod blockkedjeteknik som RIPPLE / XRP avgör transaktioner på några sekunder. Den ursprungliga tillgången i XRP Ledger är kryptovalutan XRP, som utformades för att underlätta snabba, billiga och skalbara betalningar över hela världen.

XRP har en lång historia, inklusive några ganska dramatiska prisrörelser. Om du vill förstå varför, så är det här guiden för dig! Fortsätt läsa för att få reda på allt om XRP:s tidigare prisutveckling och de faktorer som påverkar den.

Ripples prishistorik

Även om XRP:s prisrörelser inte har varit lika dramatiska som Bitcoin och många andra kryptovalutor har den ändå haft sina stunder och visat sig vara väldigt volatil ibland. 

XRP kom in på marknaden 2012 med ett värde på zero,01 dollar. Det misslyckades med att göra några betydande vinster underneath det följande året och sjönk med så mycket som 70 %. Den första lilla uppståndelsen för XRP kom i slutet av 2013 när priset steg med imponerande 850 % på mindre än två veckor för att nå nästan zero,06 greenback. Detta följdes omedelbart av en krasch tillbaka ner until 0,014 greenback som var lika plötslig som dess meteoriska uppgång.

Efter att ha sjunkit under en cent igen skedde en kort återhämtning till nästan zero,03 dollar i slutet av 2014 – innan priserna återigen sjönk till underneath 0,01 greenback. Detta följdes av ett par år av sidledes rörelser, mestadels mellan en halv cent och 1 cent, och 2017 började det verkligen bli intressant.

I april översteg XRP:s marknadsvärde 1 miljard dollar för första gången, och i maj steg priset på XRP until zero,38 dollar. Det upplevde sedan en viss återgång och mer sidledes rörelser tills priset sköt i höjden i slutet av 2017 och RIPPLE / XRP början av 2018. 

Inom loppet av en månad ökade Ripple med nästan 1 four hundred % och nådde en historisk toppnotering på three,61 dollar. XRP – Ripple kurs kraschade återigen nedåt och trots ett par uppgångar, särskilt i slutet av 2020 och början av 2021, har priset inte lyckats komma tillbaka över 1 dollar sedan dess.

Analys av Bitcoins prishistoria

Liksom många kryptovalutor följer värdet och priset på XRP en så kallad ”growth-och-bust”-cykel. Detta är ett mönster där växande entusiasm orsakar en spik i intresset och en plötslig explosiv prisuppgång, vid vilken tidpunkt tvivel och desillusionering sätter in – vilket resulterar i en lika plötslig krasch.

Det övergripande prisdiagrammet för Ripple ser ganska bekant ut och är mestadels platt med en stor topp i slutet av 2017 och början av 2018. Detta beror på att det speglar rörelsen för Bitcoin och många andra mynt. De två första stora uppgångarna för XRP kom i slutet av 2013 och i slutet av 2017, som båda sammanföll med episka bitcoinbullruns. När det sker en topp i intresset för och antagandet av Bitcoin uppstår ofta en slags trickle-down-effekt, där Bitcoin-hypen lyser lite ljus på andra kryptovalutor också och de i sin tur får en egen prisuppgång samt ett högre värde.)

XRP:s uppgångar under 2020 och 2021 kan dock ha varit mindre Bitcoin-relaterade. År 2020 meddelade Flare-nätverket att deras inhemska Spark-tokens skulle airdroppas until alla XRP-innehavare, så det är möjligt att XRP-prisuppgången i november påverkades av att folks köpte XRP i tid för airdrop-snapshotet i december.

Rallyt i början av 2021 berodde däremot främst på en samordnad köpkampanj som iscensattes via sociala medier.

Ingen av dessa uppgångar fick dock tillräckligt med kraft för att driva XRP till någonstans nära sin tidigare högsta nivå, och XRP följde inte Bitcoin på dess tjurrunda 2020/2021 som många andra altcoins. En trolig avgörande faktor för detta var tillkännagivandet i slutet av 2020 av den amerikanska finansinspektionen SEC (Securities and Exchange Commission) om att den inledde rättsliga förfaranden mot Ripple och dess vd och medgrundare Brad Garlinghouse.

Faktorer som påverkar värdet på XRP (Ripple)

Ripple kurs påverkas av många av de saker du förväntar dig – nyheter om Ripple, projektutveckling, flödet av tillgångar på börserna, känslor och förändringar på de bredare kryptomarknaderna och ekonomin som helhet.

De pågående rättsliga förfarandena mot Ripple är en viktig faktor för XRP-priset. SEC:s tillkännagivanden fick många kryptovalutabörser att avlista XRP, och bristen på platser att handla med kryptovalutan kommer att hämma dess tillväxt. En lösning i fallet skulle ta bort en del av den osäkerhet som har plågat XRP-marknaderna och kan leda until att kryptovalutan åter listas på börser och upplever en tillväxt i pris, värde och marknadskapital.

XRP har ett tak för det maximala myntutbudet, så dess värde kommer inte att minska på grund av inflation. Dessutom måste avsändaren, när transaktioner görs i XRP Ledger, betala en liten mängd XRP som bränns och dras av från det totala utbudet. Även om detta ökar tillgångens knapphet är det osannolikt att det kommer att ha en stor effekt på XRP-priset eftersom det skulle ta 70 000 år att förstöra alla XRP i nuvarande takt. Det tjänar dock till att lägga until en liten deflationistisk effekt på utbudet.

XRP var tänkt som ett bytesmedel, snarare än ett värdeförråd. Detta innebär att dess pris troligen kommer att påverkas av att RIPPLE / XRP institutioner i större utsträckning använder XRP valutan – särskilt för att underlätta globala betalningar. Många institutioner är dock RIPPLE / XRP fortfarande tveksamma until att använda den medan den uppvisar en så hög volatilitet. 

XRP-communityt och sociala medier kan också påverka priset om de driver på gräsrotsinvesteringar i detaljhandeln.

Live Ripple XRP värde och marknadsvärde

XRP-priset varierar från ögonblick till ögonblick eftersom det dikteras av balansen mellan köpare och säljare på börserna, som är i ständig förändring. Med tanke på XRP:s volatilitet kan dess livepris och värde ändras med ett stort belopp på mycket kort tid. XRP:s marknadskapital är lika med priset på XRP gånger antalet XRP-mynt i omlopp och förändras därför med dess pris.

Det aktuella priset på Ripple är EUR. Det har ändrats medEUR below de senaste 24 timmarna och XRP har en 24-timmars handelsvolym på EUR. Ripple nuvarande Kriptomat-ranking är , med ett marknadsvärde på EUR. Den har ett cirkulerande utbud på . Maxutbudet är XRP.

Vanliga frågor om priset på Ripple

Vilket var XRP:s lägsta pris?

Före 2017 handlades XRP ofta beneath 0,01 dollar. Den nådde en bottennotering på 0,002879 greenback den 7 juli 2014.

Vilket var XRP valutans högsta pris?

I början av 2021 var XRP:s högsta pris  på börsen 3,61 dollar den 4 januari 2018 – drivet av den massiva kryptohöjningen 2017/2018.

Hur beräknas priset på XRP valutan?

XRP:s pris vid en viss tidpunkt bestäms av balansen mellan utbud och efterfrågan på börserna. När fler människor köper XRP än säljer det stiger priset, och när fler säljer än köper sjunker priset.

Varför skiljer sig priset på XRP valutan från varandra på olika kryptovalutabörser?

XRP:s pris baseras enbart på handel eftersom det inte finns något globalt standardpris för XRP, så ingen vet vad det ”ska” kosta. Handelsvolymen och likviditeten är olika för varje börs och dessa skillnader kan påverka priset.

Vem ligger bakom XRP?

XRP har sitt ursprung i 2004, då webbutvecklaren Ryan Fugger först idealiserade en betalningsplattform kallad OpenCoin. År 2012 togs projektet över av Jed McCaleb och Chris Larson – och företaget bytte namn till Ripple året därpå. 

Även om XRP har en öppen källkod, decentraliserad och fungerar oberoende av Ripple, tenderar nyheter och rättsliga åtgärder som påverkar Ripple att påverka XRP-priset också på valutan.

Vad kommer XRP valutan att vara värt i framtiden?

Det är omöjligt att göra prisprognoser med någon shape av riktig noggrannhet eftersom ett antal faktorer kan påverka priset. Ripples vd Brad Garlinghouse förutspådde att Ripple kan bli kryptoindustrins Amazon år 2025, och om han har rätt skulle det innebära en helt monumental XRP-tillväxt. 

Han var dock också försiktig när det gäller priset på XRP kursen och föreslog att investerare i XRP bör tänka i termer av månader och år snarare än dagar och veckor.

Slutsatts

XRP:s resa har RIPPLE / XRP hittills varit lite ojämn. Det handlades länge med ett värde beneath 0,01 dollar, guys drivkrafter från Bitcoins tjurrusningar 2013 och 2017 fick XRP-priset att stiga i höjden. Det lämnades dock något efter för Bitcoins tjurrusning 2020, sannolikt som ett resultat av osäkerheten kring SEC:s stämning mot Ripple.

Andra faktorer, inklusive socialt tryck från små investerare, har också visat sig kunna påverka XRP-marknaderna. I framtiden kan institutionernas antagande av XRP som ett sätt att göra globala betalningar påverka dess värde på ett stort sätt.

XRP-priset styrs idag av balansen mellan utbud och efterfrågan på kryptovalutabörser och är fortfarande mycket volatilt.

Om du vill komma igång med den mest användarvänliga handelsupplevelsen på marknaden, registrera dig hos Kriptomat idag för att börja din resa in i XRP:s och kryptovalutornas värld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.