(€ 2.928,46) Ethereum Koers – Bekijk De Actuele Ethereum Waarde

Wil je inzoomen om het koersverloop van ETHEREUM een bepaalETHEREUM ETHEREUM de periode te volgen? Klik dan op het begin of het eind van die periode en sleep dan naar rechts of naar hyperlinks. De grafiek zoomt in op de geselecteerde periode.

Realtime de ethereum koers volgen

Net als alle andere cryptomunten heeft ether altijd een waarde. De coin kan op ieder uur van iedere dag verhandeld ETHEREUM worden. Dat zie je okayterug in de grafiek hierboven. De waarde fluctueert constant.

De waarde van ether op onze internet site wordt berekend aan de hand van de koersen op various beurzen.

24u geleden

De waarde van ether 24 uur geleden

24u hoogste prijs

De hoogste waarde van ether in de afgelopen 24 uur

24u laagste prijs

De laagste waarde van ether in de afgelopen 24 uur

24u verschil

Hier zie je hoeveel de waarde van ether de afgelopen 24 uur is gestegen of gedaald

24u volume

De omvang van alle ether transacties van de afgelopen 24 uur, uitgedrukt in euro’s. Hierbij wordt alleen gekeken naar openbare beurzen.

ETH Market Cap

De totale waarde van alle ether. Dit wordt berekend door het aantal ether in omloop te vermenigvuldigen met de huidige waarde.

ETH in omloop

ETH in omloop

ETH dominantie

Hiermee wordt het aandeel van ether in de cryptomarkt afgezet tegen alle andere cryptocurrency

In onderstaande tabel zie je de ‘Return On Investment’ van ether. De percentages geven het rendement op een investering in ether aan, gemeten vanaf drie verschillende momenten.

DatumPrijsVolumeETH MarketcapDatumPrijsVolumeETH Marketcap

Hieronder zie je de belangrijkste graadmeters van de ethereum koers van de afgelopen vijf jaar: de hoogste en de laagste prijs van ieder jaar.

Ethereum koersLaagste prijsDatumHoogste prijsDatum2020€ 98,8813-03€ 612,1031-122019€ 91,4730-01€ 296,5927-062018€ 74,0915-12€ 1.187,0813-012017€ 7,6701-01€ 701,1019-122016€ zero,086388502-01€ 18,2616-06Geschiedenis van Ethereum

Het Ethereum netwerk zag in 2015 het levenslicht toen het Genesis block werd gemined. Dat is het allereerste blok van een nieuwe blockchain waar vervolgens op wordt doorgebouwd. Ether is de bijbehorende munt. De namen Ethereum en ether worden vaak door elkaar gehaald. Lees je in dit artikel ether? Dan gaat het om de munt.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen Ethereum en bitcoin?

Bitcoin is ontworpen als een peer-to-peer betaalnetwerk. Waarbij veiligheid en decentralisatie het meest belangrijk zijn. Daarnaast is Bitcoin een alternatief op het bestaande financiële systeem van centrale ETHEREUM banken die vrijwel ongelimiteerd geld kunnen bijdrukken.

Ethereum is niet ontworpen als betaalsysteem maar als een platform waar gedecentraliseerde applicaties op gelanceerd kunnen worden. Het netwerk zou op die manier kunnen fungeren als een 3.zero variation van het net dat we nu allemaal gebruiken. Een andere toepassing die met Ethereum in verband wordt gebracht zijn smart contracts. Smart contracts zijn geprogrammeerde contracten die automatisch worden uitgevoerd zodra aan de contractvoorwaarden wordt voldaan. De mogelijkheden die dit biedt zijn praktisch eindeloos en er wordt dan all rightveel van Ethereum verwacht de komende jaren.

Omdat ether de token is die op het Ethereum netwerk gebruikt wordt zal de vraag naar ethers stijgen als het netwerk in populariteit toeneemt. En een stijgende vraag zal in het algemeen leiden tot een hogere prijs.

De koers van ether in vogelvlucht

Ether is door de jaren heen flink gestegen. Investeer je al vanaf het begin? Dan heb je geluk! Hieronder een paar mijlpalen van ether:

22 juli 2014: ether wordt met een crowd sale geïntroduceerd. Eén van de bedenkers is het wonderkind Vitalik Buterin. De introductiekoers is 0,26 euro.12 mei 2016: de totale marktwaarde van ether passeert de één miljard dollar, omgerekend 837 miljoen euro.thirteen juni 2016: er wordt voor forty six miljoen euro aan ether gestolen van de DAO, één van de eerste grote projecten op het Ethereum netwerk. De schrik zit er goed in en ether verliest bijna een derde van zijn waarde.5 mei 2017: bijna twee jaar na lancering passeert ether de grens van a hundred greenback (eighty four euro). Een stijging van ruim 32.000%thirteen januari 2018: ether bereikt met 1.500 euro het hoogste punt van 2018.7 december 2018: de endure market trof ether difficult. In december stond de teller nog maar op 70,80 euro.26 juni 2019: het jaar daarop schiet ether naar een hoogtepunt van 312 euro.13 maart 2020: de coronacrisis hakt er flink in bij ether, de koers daalt naar eighty euro.Eind maart 2021: achteraf gezien was dit de beste datum voor de latere instapper. Ether schiet door 1.500 euro en blijft verder stijgen.Tel daar maar ruim het dubbele bij op! Op 12 mei 2021 bereikte Ethereum nog een mooie piek van 3.580 euro. 

Wat kun je verwachten van de koers?

Helaas kunnen we de toekomst niet voorspellen. De Ethereum koers is net als die van andere cryptomunten erg volatiel. Een stijging of daling van meerdere procenten op een dag is niet uitzonderlijk.

Goed nieuws over het gebruik van het Ethereum netwerk wordt uiteraard all rightgoed ontvangen in de crypto network. Dit doet veel voor het vertrouwen in de munt. En vertrouwen is vaak goed voor de koers.

Maart 2017 turned into hier een goed voorbeeld van. Toen werd de Ethereum Alliance gevormd. Prominente bedrijven als Microsoft, Mastercard, ING, Shell zijn onderdeel van de Alliance en spreken op die manier indirect hun vertrouwen uit in Ethereum.

De ether koers knalde die maand door het dak en de munt werd drie keer zoveel waard! Er valt natuurlijk niet met one hundred% zekerheid te zeggen dat de vorming van de Ethereum Alliance hiervoor verantwoordelijk is, maar opvallend is het zeker.

Maar okayandere factoren kunnen bijdragen aan de koers van ether. Het Ethereum-netwerk speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol in DeFi. Dat is een Engelse afkorting voor Decentrale Financiën. Denk aan een decentrale beurs, of aan het uitlenen van cash om rente te verdienen. Omdat DeFi draait op Ethereum, kan dit de vraag naar ether verhogen. 

Investeer alleen geld dat je kan missen!

We blijven het zeggen. Wij denken dat een investering in cryptovaluta één van de meest interessante is die je ooit kan doen, maar tegelijkertijd very welléén van de meest risicovolle.

Soms gaat de koers door het dak maar het kan alrightzomaar zijn dat de koers keldert. Investeer daarom alleen geld dat je kunt missen en richt je op de lange termijn.

In ether investeren? Dan heb je een account nodig. Maak nu snel en free of charge een account aan en start direct!

Leave a Reply

Your email address will not be published.